Nederland is Designland met een grote D!

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven zijn de designtalenten bijna niet te tellen. Van prachtig ingetogen, pastelkleurig porselein van ervaren meesterdesigners Scholten&Baijings tot uitgekiende stellages met onderzoeken op kleur en materiaalgebied van Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost.

glazen object Scholten & Baijings

glazen object Scholten & Baijings

DSCN0375

karpet & lamp Scholten&Baijings

Meteen in het Klokgebouw in Strijp Area, valt mij 1 ding op: het is pastel , pastel en nog eens pastel wat de klok slaat. En dat dat niet alleen zo is in het Klokgebouw, blijkt als ik naar het pand van Piet Hein Eek wandel.

pastelkleurig servies Piet Hein Eek

zoete lampen Piet Hein Eek

zoete lampen Piet Hein Eek

Zelfs zijn Crisis meubels zijn in gedempte, vergrijsde tinten, alsook de lampen en de bekleding van stoffen banken en stoelen. Rijk velours en zijde maken dat zijn, normaliter wat sobere collectie, deze keer een warme en zelfs luxueuze uitstraling heeft.

slaapkamer bij Piet Hein Eek

slaapkamer bij Piet Hein Eek

Deze warme, soms zelfs ietwat zoete kleuren worden stoerder gemaakt door mat zwarte frames toe te voegen (lampen, stalen onderstel van tafels). En, wat toch wel erg opvalt is de terugkomst van …jawel, de huiskamerplant! Al jaren mijn favoriet en nu eindelijk weer vaker te vinden in de Nederlandse huiskamers. Geef je huis een vintage uitstraling met een mooie hangplant of een Sanseveria ( je weet wel, met van die harde sprieten ipv bladeren). Zet deze naast de pastelkleuren van 2014/2015, en je zet een ijzersterke combinatie neer waar niet mee te spotten valt!

planten Piet Hein Eek

planten Piet Hein Eek

De luxueuze, eigen meubel collectie van Eigen Huis & Interieur heeft een zeer rijke look, met kleuren die de items kleuren als snoepgoed.

Linteloo Cloud bank voor collectie Eigen Huis & Interieur

Linteloo Cloud bank voor collectie Eigen Huis & Interieur

Eigen Huis & Interieur collectie

Eigen Huis & Interieur collectie

Nog meer Dutch Design Week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.